wtorek, 19 listopada 2013

CHRUPKI ORKISZOWE Z JOGURTEM, PESTKAMI GRANATU I ORZECHAMI WŁOSKIMI

Kolejna z serii drobnych, tym razem śniadaniowych przyjemności.

Wystarczy przełożyć chrupki orkiszowe (albo ulubione, podprażone na suchej patelni płatki; albo przygotowaną dzień wcześniej domową granolę) jogurtem greckim, a wierzch oprószyć pestkami granatu i podprażonymi orzechami włoskimi.
Na każdej łyżeczce, tuż pod puszystą kołdrą słonego jogurtu kryją się kolejne niespodzianki: pachnące sezamem chrupki, niosące aromat kawy podprażone orzechy i słodkie, orzeźwiające soczystym miąższem pestki granatu.

Piękny początek dnia!

I smakowity sposób na wykorzystanie pozostałości po przygotowaniu grzanek z pestkami granatu i orzechami włoskimi.

2 komentarze:

  1. Ech, już dawno zdemaskowałam się jako wielbicielka granatu, więc chyba nikogo nie zdziwię wyznaniem, że ja też <3 <3 <3

    OdpowiedzUsuń